Selecteer een pagina

Sportvisserij Nederland voert voor vele hengelsport-verenigingen de ledenadministratie. Impress heeft voor hen een ingeregeld productie- en distributieproces op basis van White Paper Factory opgezet om de verschillende huisstijlen te bewaken.

Download deze case

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Case details

Klant: Sportvisserij Nederland

Jaar: 2014

Services:
Campagne Manegement,
Marketing Logistics

Impress heeft de facturering en verzending strak ingericht. Samen met een mooie en effectieve vormgeving zorgt dit voor tevreden verenigingen en leidt het bij veel verenigingen tot ledengroei.

Tione Aarts
Afdelingshoofd Visdocumenten, Sportvisserij Nederland

De klant

Sportvisserij Nederland is een vereniging die via regionale federaties en 826 lokale hengelsportverenigingen ruim 588.000 aangesloten sportvissers overkoepelt.

Uitdaging

Sportvisserij Nederland verzorgt voor een groot aantal lokale hengelsportverenigingen de ledenadministratie. De verschillende labels en huisstijlen zorgen voor een complexe documentlogistiek voor het versturen van de facturen voor de verenigingen.

Oplossing

Een ingeregeld productie- en distributieproces op basis van White Paper Factory. Hiermee worden de documenten van alle verenigingen vanaf blanco papier geproduceerd.

Resultaat
Flexibiliteit, brede toepasbaarheid (ook voor verenigingen met minder leden) en kostenbesparingen, omdat er geen voorgedrukt briefpapier nodig is. Impress ontzorgt Sportvisserij Nederland in de productie en distributie van deze documenten.

Download deze case

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Sportvisserij Nederland

Sportvisserij Nederland behartigt de belangen van sportvissers en streeft er naar om optimale mogelijkheden te scheppen voor de uitoefening van de sportvisserij in Nederland. Dit doen zij door te lobbyen, actief kennis te delen, lokale hengelsportverenigingen ondersteuning te bieden en via regulering van de sportvisserij. Sportvissers in Nederland dienen in bezit te zijn van een VISpas als zij gaan vissen. Deze verkrijgen zij door lid te worden van een lokale hengelsportvereniging of door deze aan te vragen via Sportvisserij Nederland. Al jarenlang ondersteunt Impress Sportvisserij Nederland met de productie en distributie van de Kleine VISpas en met de verwerking van de facturen voor de leden van hengelsportverenigingen.

Facturen ledenadministratie

Elke hengelsportvereniging is verantwoordelijk voor zijn eigen ledenadministratie. Dit is voor hen zeer belangrijk, want door een goede administratie worden de contributies op tijd betaald en krijgen leden tijdig de juiste documenten in huis. Om hen hierin te ondersteunen heeft Sportvisserij Nederland een online applicatie ontwikkeld die dit voor hen organiseert. Deze zorgt er ook voor dat de contributies ieder jaar worden geïnd.

Impress zorgt er jaarlijks voor dat de documentstromen in combinatie met een machtigingsformulier verstuurd worden. Vanuit de applicatie worden er door Sportvisserij Nederland bestanden aangeleverd met hierin de leden van de verschillende lokale hengelsportverenigingen. Deze leden moeten vervolgens een gepersonaliseerd mailpack ontvangen met hierin hun gegevens en de huisstijl van hun eigen hengelsportvereniging. Impress produceert deze met behulp van een White Paper Factory filosofie. Dit geeft Sportvisserij Nederland flexibiliteit en een besparing op bedrukking -en voorraadkosten. Voorbedrukking van briefpapier en enveloppen voor alle verschillende verenigingen is overbodig geworden. Hierdoor kan iedere vereniging gebruik maken van de service en niet alleen de hele grote verenigingen.

Om dit foutloos te kunnen verwerken heeft Impress voor Sportvisserij Nederland een geautomatiseerd productieproces ingericht. Hierin wordt ieder mailpack gecontroleerd, zodat Impress kan waarborgen dat deze voorzien is van de juiste documenten en het juiste logo. Vervolgens worden deze aansluitend gesorteerd en ter post aangeboden.

Kleine VISpas

Impress produceert ook de Kleine VISpas voor Sportvisserij Nederland. De Kleine VISpas geeft aangesloten sportvissers die geen lid zijn van een specifieke hengelsportvereniging de mogelijkheid om in een beperkt aantal wateren te vissen. Dit document kan aangevraagd worden via de website van Sportvisserij Nederland. Iedere week worden alle aanvragen doorgestuurd naar Impress om deze te produceren en te versturen. Deze documenten worden voorzien van persoonlijke gegevens.

Impress verzorgt ook het logistieke proces door de documenten op de juiste wijze ter post aan te bieden. Wanneer aanvragers Sportvisserij Nederland machtigen om het bedrag af te schrijven of de betaling via factuur voldoen, dan ontvangen zij deze op hun privé adres. In andere gevallen kunnen zij de Kleine VISpas tegen betaling afhalen bij een postkantoor.

Download deze case

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Emiel de Jager

Emiel is marketingmanager bij Impress. Hij schrijft over leadgeneratie, online marketing, social media en kan als growthhacker uren lang in Analytics kijken.