Hoe wij jouw multi-channel communicatie met ons CCM-platform gaan bouwen

Ons platform is modulair en zit als een onzichtbaar hub tussen jouw organisatie en jouw klanten. Met ons platform heb jij de middelen om de juiste klant, via het juiste kanaal op de juiste tijd te bereiken. Het mooiste van alles, je kan al binnen enkele weken aan de slag en wij vragen niets van jouw IT-afdeling.

Dit is hoe Impress voor jouw organisatie werkt
Dit is hoe Impress voor jouw organisatie werkt

Maak impact

Met deze diensten verbeteren wij jouw klantcommunicatie.

Impress kan jou helpen om je klantprocessen in kaart te brengen

Klantervaring analyse

Verbeter de ervaring van jouw klanten dankzij ons UX/UI ontwerp en het samen in kaart brengen van de volledige customer journey.

Gepersonaliseerde campagnes

Veilige digitale communicatie met jouw klant. Volledig gepersonaliseerd aan de hand van jouw klantbestand en de prestatie is geheel inzichtelijk.

Interactieve documenten

Informeer jouw klant met digitale, gepersonaliseerde en interactieve documenten. Zo toon je alleen wat van toepassing is op jouw klant.

Book-on-demand

Produceer je boek, lesmateriaal of brochure wanneer je het nodig hebt. Je hebt dus geen voorraad nodig. Dat betekent minder kosten voor jou en beter voor het milieu.

Jouw brief valt op op de deur

Jouw printstraat

Gebruik onze printstraat alsof die van jou is. Stel zelf de gepersonaliseerde brieven op. Wij zorgen voor het foutloos printen, envelopperen en daarna betrouwbaar versturen.

Combineer je digitaleen fysieke uitingen voor een campagne met impact

Direct marketing

Hoe vaak stap jij over je post heen? Met onze print oplossingen voor direct marketing en transactionele post heb je altijd betrouwbaar een gepersonaliseerd contact.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Zo gaan wij er samen voor zorgen dat jouw bedrijf zijn doel gaat halen.

Met trots werken wij voor:

Vrijdag 12 mei zijn wij minder goed bereikbaar.

Impress bestaat 30 jaar en dit jubileum vieren wij op vrijdag 12 mei. Hierdoor zijn wij op die dag minder goed bereikbaar. Uiteraard kan je een bericht inspreken of een e-mail aan ons sturen. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren.