Gepersonaliseerde campagnes door Impress

Met ons platform stuur je eenvoudig gepersonaliseerde campagnes naar jouw klant. E-mail, print en sms, het is allemaal beschikbaar. Het maakt niet uit of je een marketinguiting stuurt of dat je bericht onderdeel is van bedrijfskritische communicatie. Dankzij ons platform bespaar jij op de kosten en stuur jij berichten via het kanaal met de klant zijn voorkeur. 

Bespaar op de kosten

Papier en postzegels worden steeds duurder, daarom is het digitaal verzenden van je berichten goedkoper. Je communicatie is net zo prachtig opgemaakt. Stuur bijlagen mee of laat de ontvanger de documenten na authenticatie veilig downloaden van een gepersonaliseerde landingspagina. 

Impress helpt jouw organisatie te besparen op jouw communicatie
Bij Impress is de informatie over jouw klant veilig

Verstuur veilig

Verstuur je gepersonaliseerde campagnes met gecodeerde gegevens, zodat alleen de ontvanger deze kan bekijken. Er zijn verschillende niveaus aan beveiligingen mogelijk, zoals het invullen van de geboortedatum,  BSN-nummer of DigiD.

AVG-conform

Wij versturen jouw communicatie geheel conform AVG, ISO27001, NEN7510 en wettelijke verordeningen. Wij gaan met grote zorg om met jouw data. Dit is cruciaal voor elke organisatie die zich bezighoudt met privacygevoelige klantinformatie. 

Bij Impress werken wij volledig volgens de AVG

Waarom een gepersonaliseerde campagne van Impress?

1. Wordt meer flexibel

Digitale klantcommunicatie is sneller in te zetten. Binnen 24-uur kan je klant je bericht al ontvangen, wat zeker belangrijk is bij kritieke correspondentie. 

2. Kies het beste kanaal

Selecteer het favoriete kanaal van jouw klant. Zo stuur je voor elk contact de juiste boodschap via het juiste kanaal. Hierdoor lezen meer mensen je berichten en gaan er meer over tot actie. 

3. Verbeter de veiligheid

Wij bouwen continu verder aan ons platform. Zo blijft het veilig en verbeteren wij de prestaties. De beveiliging wordt door ons zelf intern en door externe partners continu op de proef gesteld, geheel conform ISO/IEC27001 en NEN7510 certificering. 

4. Je bericht komt aan

Komt je digitale bericht niet aan, bijvoorbeeld door een ongeldig e-mailadres of een volle inbox? Dat is geen probleem. Afhankelijk van het soort bounce kunnen wij instellen wat er met je communicatie gebeurt. Zo is het mogelijk dat wij je gepersonaliseerde bericht printen en netjes per post versturen. 

5. E-mail authenticatie

Wij helpen je met gepersonaliseerde communicatie die geheel binnen de wet en regelgeving past. Onze digitale oplossingen zijn veilig. Ze worden bijvoorbeeld continu intern en extern getest. Om jou daarvan te verzekeren zijn wij uitgebreid gecertificeerd op het gebied van kwaliteit, databeveiliging en privacywaarborging. 

6. Waardevol inzicht

Van elke campagne wil je kunnen leren. Daarom leveren wij bij elke gepersonaliseerde campagne waardevol inzicht over bijvoorbeeld de afgeleverde, geopende en geklikte berichten. Zo heb je toegang tot krachtige rapporten en kan je keuzes maken op basis van cijfers. 

Organisaties waar wij personaliseerde campagnes voor maken

Veel gestelde vragen over onze gepersonaliseerde campagnes

Is deze dienst conform AVG

Ja, wij hebben alle benodigde processen, procedures en certificeringen. Zo heb jij de garantie dat wij conform de AVG en de wet met de data van jouw organisatie werken. 

Impress werkt voor jouw gepersonaliseerde campagnes volledig volgens de AVG
Impress kan binnen enkele weken jouw communicatie gedigitaliseerd hebben of binnen een dag je uitje voor Direct Marketing produceren

Hoe snel ontvangt mijn klant zijn bericht?

Doorgaans ontvangt jouw klant binnen 24 uur jouw bericht. 

Wat gebeurt er als de e-mail of SMS niet afgeleverd kan worden?

Blijkt een e-mailadres bijvoorbeeld ongeldig, is een in-box vol of een telefoonnummer onbereikbaar? Dan kunnen wij over gaan tot ‘fliptoprint’. Dat betekent dat wij jouw digitale communicatie afdrukken en per post naar je klant versturen. Zo weet je zeker dat je klant je bericht ontvangt, want hoe lang laat jij je post op de mat liggen? 

Als Impress je bericht niet digitaal kan afleveren kunnen wij altijd over gaan tot printen
Impress zorgt ervoor dat je communicatie met de klant veilig wordt uitgevoerd

Is dit allemaal veilig?

Ja, alle communicatie die wij faciliteren is versleuteld. Het is zelfs mogelijk dat de ontvanger zich moet identificeren, voordat deze toegang krijgt tot de documenten.