Er zijn vele voordelen voor het printen on demand

De 7 voordelen van printing on demand. 

Zo gaat printing on demand jouw bedrijf helpen groeien.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Printing on demand is een productieproces met vele voordelen voor jouw bedrijf. Dankzij printing on demand produceer je alleen nog wat echt nodig is. Zo hoef je vooraf geen grote investering meer te doen. Je hebt daarnaast ook geen voorraadbeheer meer nodig. Hierdoor is printing on demand uitstekend geschikt voor allerlei organisaties, zoals onderwijsinstelling en online uitgeverijen. In dit artikel kijken wij naar zeven voordelen van printing on demand en hoe het jouw bedrijf gaat helpen groeien.

1. Lage voorraadkosten

Een van de grootste voordelen van printing on demand is dat je geen grote voorraad aan boeken, readers, brochures of brieven hoeft te hebben. Bij traditionele drukwerkproducties is dit vaak wel zo, waardoor het duur is en voor je bedrijf riskant kan zijn. Er is namelijk een groot verschil tussen het traditionelere offset drukken en het digitaal printen. In een ander artikel leggen wij je dit uit. Met printing on demand druk je alleen af wat je nodig hebt, waardoor je voorraadkosten laag zijn en je daarnaast het risico op onverkochte producten verkleint. 

2. Flexibiliteit

Printing on demand heeft daarnaast als voordeel dat het je organisatie flexibeler maakt. Dit is iets waar traditionele productiemethoden je minder kunnen helpen. Met printing on demand kan je producten eenvoudig personaliseren. Denk hier bijvoorbeeld aan het toevoegen van de naam van een klant aan een boek of brief. Zo kan je op een unieke en gepersonaliseerde manier met je klanten communiceren, zodat je bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie.

3. Geen minimale bestelhoeveelheden

Met drukken moet je vaak een grote hoeveelheid aan producten bestellen, waardoor het produceren van een boek of brochure wel eens onbetaalbaar kan zijn voor jouw bedrijf. Printing on demand verwijdert deze barrière. Hierdoor worden bijvoorbeeld gepersonaliseerde direct marketingcampagnes toegankelijk voor meer bedrijven, ook die van jou. 

4. Snelle doorlooptijd

Printing on demand zorgt daarnaast ook voor een snelle productie en levering van je boek, reader, brochure of brief. Dit is vooral handig voor bij tijdgevoelige projecten of evenementen. Vaak kan je productie al binnen enkele dagen bij jouw klant op de deurmat liggen.  

5. Kosteneffectief

Printing on demand heeft daarnaast ook als voordeel dat het grote kosten vooraf voorkomt. Heb je een klein bedrijf of werk je voor een kleinere onderwijsinstelling? Dan kan je dankzij printing on demand al met beperkte middelen de markt betreden. Bovendien kan jouw bedrijf de prijzen lager houden en kan je een breder scala aan producten aanbieden.  

6. Verminderde impact op het milieu

Door alleen te printen wat je nodig hebt, verminder je met printing on demand de verspilling. Daarnaast gebruiken veel printing on demand bedrijven, zoals Impress, milieuvriendelijke materialen en methoden om hun impact op het milieu te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het compenseren van de vrijgekomen CO2, werken met FSC-gecertificeerd papier of inkt reducerende technieken. Kies je voor printing on demand? Dan draait jouw bedrijf weer een stap milieuvriendelijker en kan je milieubewuste klanten aantrekken. 

7. Onbeperkt productaanbod

Een ander voordeel is dat je met printing on demand allerlei verschillende producten kan aanbieden, zonder dat je een voorraad van elk artikel nodig hebt. Hierdoor kan je eenvoudig experimenteren met nieuwe producten, ontwerpen en ideeën. Er zijn zo aanzienlijk minder financiële risico’s. Jouw organisatie kan namelijk de vraag naar nieuwe producten en ontwerpen eerst testen, voordat je een grote productierun laat lopen. 

Conclusie

Kortom, print on demand is een uitstekende optie. Met deze techniek hou je de kosten binnen de perken, vergroot je de flexibiliteit en verminder je jouw impact op het milieu. Het zorgt daarnaast voor een snelle doorlooptijd, lage voorraadkosten en geen minimale bestelhoeveelheden. Met printing on demand kan jouw bedrijf eenvoudig een markt betreden, nieuwe ideeën testen en groeien, zonder eerst aanzienlijke financiële risico’s te lopen.  

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de voordelen van printing on demand? Maak een online afspraak met een van onze medewerkers. Wij vertellen graag wat er allemaal mogelijk is. Komt het maken van een afspraak niet uit? Laat dan een bericht achter.