Nu de economie weer helemaal tot zijn bloei komt wordt Nederland weer steeds drukker, maar ook kritisch. Vertaald naar de wereld van energieleveranciers betekent dit dat klanten niet zomaar meer een contract tekenen, maar willen weten waar ze ‘ja’ tegen zeggen. En dat in hun eigen tijd, op een voor hen ideale locatie. Een online handtekening maakt dit mogelijk!

Ook de energiesector kan niet meer om de digitalisering heen. Gelukkig maar, want verschillende toepassingen maken het proces van afsluiten van een energiecontract voor de consument makkelijker en sneller. Een mooie ontwikkeling volgens de ACM (Autoriteit Consument en Markt), die van mening is dat klanten meer tijd moeten krijgen om over nieuwe energiecontracten na te denken. Ze zitten er immers wel even aan vast. Om die reden moeten contracten nu worden voorzien van een online handtekening of online bevestigd kunnen worden.

Digitaal ondertekenen, hoe werkt dat?

Stel, een nieuwe klant sluit een energiecontract af bij u als leverancier. U stuurt hem vervolgens een bevestiging. Daarin vindt de klant een link naar een pagina voor het elektronisch ondertekenen of bevestigen van het contract. Waar nodig kan hij zich identificeren via een SMS of via iDeal. Zodra het contract is voorzien van een online handtekening, wordt het aan de klantkaart in uw CRM-systeem toegevoegd. Zo, dat klantdossier is ook weer compleet.

Kostenbesparend

Door digitale ondertekening bespaart u uzelf en de consument niet alleen veel tijd; u scoort ook punten door deze vorm van extra service aan te bieden. Uw klanten staan immers centraal en bepalen nu zelf wanneer en waar ze het contract voorzien van een online handtekening. En wat dacht u van de kostenbesparing? De doorlooptijd gaat van enkele weken naar enkele uren, u maakt minder gebruik van papier én de verzendkosten dalen.

Benieuwd hoe u met digitaal ondertekenen op kosten kunt besparen en doorlooptijden kunt verkorten? Praat dan geheel vrijblijvend met onze consultants of kijk op YourContract.nl

Dit artikel verscheen eerder op YourContract.nl