Heeft u een nieuwe klant geworven als telecomaanbieder? Fijn, gefeliciteerd! Hoe zorgt u er nu voor dat het afsluiten – of verlengen – van de abonnementen voor de klant zo snel mogelijk gaat en u het afbreukrisico zo klein mogelijk houdt? Het antwoord is simpel: digitale ondertekening.

Uw producten zijn al voorzien van de allerlaatste snufjes, en dat wilt u natuurlijk ook voor het verkoopproces. Gemak dient immers de mens. Met de mogelijkheid telecomcontracten digitaal te laten ondertekenen profiteren zowel u als uw klant van verschillende voordelen.

Digitaal ondertekenen, hoe werkt dat?

Stel, een nieuwe klant sluit een telecomcontract af bij u als leverancier. U stuurt de klant vervolgens een bevestiging. Daarin vindt de klant een link naar een pagina voor het elektronisch ondertekenen of bevestigen van het contract. Waar nodig kan hij zich identificeren via een SMS of via IDEAL. Zodra het contract is voorzien van een digitale ondertekening, wordt het aan de klantkaart in uw CRM-systeem toegevoegd. Zo, dat klantdossier is ook weer compleet!

Kostenbesparend

Door digitale ondertekening bespaart u uzelf en de consument niet alleen veel tijd; u scoort ook punten door deze vorm van extra service aan te bieden. Uw klanten staan immers centraal en bepalen nu zelf wanneer en waar ze het contract ondertekenen. En wat dacht u van de kostenbesparing? De doorlooptijd gaat van enkele weken naar enkele uren. u maakt minder gebruik van papier én de verzendkosten dalen.

Voordelen op een rij

Nog even de voordelen van een digitale ondertekening bij telecomcontracten op een rij:

  • Onvolledige contracten zijn verleden tijd door digitale controles op de velden.
  • U verkort doorlooptijden doordat de contracten automatisch digitaal worden gearchiveerd in de klantkaart.
  • U heeft volledig zicht op de status van het ondertekenproces.

Benieuwd hoe u met digitaal ondertekenen op kosten kunt besparen en doorlooptijden kunt verkorten? Praat dan geheel vrijblijvend met onze consultants of kijk op YourContract.nl

Dit artikel verscheen eerder op YourContract.nl