Per jaar worden ongeveer 200.000 corporatiewoningen betrokken en verlaten. Dat zijn gemiddeld 750 woningen per dag. Als woningcorporatie heeft u waarschijnlijk enkele duizenden huurcontracten onder uw hoede. Sommige al langer dan veertig jaar, uit de tijd dat u ze nog vergeeld en wel uit de archiefkast trok. Waarschijnlijk zijn ze inmiddels allemaal gescand en staan ze keurig netjes in een digitaal archief. Dat is natuurlijk mooi, maar het kan nog handiger. Laat uw huurcontracten voorzien van een digitale handtekening, dit scheelt zeeën aan tijd.

Digitaal ondertekenen, hoe werkt dat?

Het laten ondertekenen en archiveren van huurcontracten kan een tijdrovende klus zijn. Uw huurder komt langs op kantoor en ondertekent het contract daar. Of u stuurt het op en het komt ondertekend per post terug. Maar wanneer? Moet u vaak een herinnering sturen? En wat te denken van de eventuele koffievlekken op het contract?

Huurcontracten kunt u ook digitaal laten ondertekenen. Het enige wat de huurder hiervoor nodig heeft is een e-mailadres en een webbrowser. U verzendt het contract per e-mail en de huurder ondertekent het direct digitaal. Zijn er verificaties nodig? Ook dat is mogelijk, bijvoorbeeld met iDEAL, SMS of ID-check.

Snel resultaat

Binnen enkele uren heeft u het, voorzien van een digitale handtekening, retour. Het resultaat is een digitale krabbel op een contract met dezelfde wettelijke waarde als een contract met een natte handtekening. Duurt het terugsturen wat langer? Dan controleert u eenvoudig wie wel en wie nog niet heeft ondertekend in een portal. Als het contract voorzien is van een digitale handtekening, dan voegt u het toe aan de klantkaart in uw CRM-systeem en u bent klaar. U heeft altijd het meest recente exemplaar onder handen.

Nog even kort een paar voordelen op een rij

  • Een kortere doorlooptijd: niet van ruim een week, maar van enkele uren.
  • Contracten slaat u direct digitaal op; een fysiek archief is niet langer nodig.
  • Geen portokosten meer, want u verstuurt het contract per mail.

Benieuwd hoe u met digitaal ondertekenen op kosten kunt besparen en doorlooptijden kunt verkorten? Praat dan geheel vrijblijvend met onze consultants of kijk op YourContract.nl

Dit artikel verscheen eerder op YourContract.nl