De overstap naar een nieuw hostingplatform en een strengere controle op cyber security. Dit zijn de ontwikkelingen in 2017 voor 4DMS op het gebied van dataveiligheid. Aangezien 4DMS informatiebeveiliging hoog in het vaandel heeft staan was dit een signaal om te onderzoeken op welk vlak wij, naast de verscherpte werkwijzen vanaf 2016, nog meer verbeteringen aan kunnen brengen. Ook met de komst van de Europees bepaalde Algemene verordening gegevensbescherming is het belang van dataveiligheid alleen maar toegenomen.

Nieuw hostingplatform

4DMS is momenteel bezig met de overgang naar het nieuwe hostingplatform van Sentia. Sentia is de beheerder van een eigen platform waarmee zij al meer dan 15 jaar diverse IT-outsourcing, cloud-oplossingen en technisch applicatie beheer aanbieden.

De belangrijkste redenen voor deze migratie zijn:

  • De schaalgrootte van Sentia. Daar waar de huidige hostingpartij tegen de grenzen van hun platform aanloopt heeft Sentia meer dan voldoende capaciteit om ons te kunnen voorzien van de benodigde expertise nu en in de toekomst;
  • Sentia beschikt over de ISO9001, ISO14001 en de ISO27001 certificering. Daarnaast beschikken zij over een ISAE 3402 verklaring. Voor 4DMS uiteraard van groot belang.

Aan het einde van Q1-2017 is deze overgang gerealiseerd. Uiteraard zorgen wij ervoor dat onze klanten naadloos zullen overgaan naar ons nieuwe platform.

Cyber security

Waar marketing over steeds meer data beschikt, neemt het risico op datalekken ook meer toe. Daarmee is het van toenemend belang om de webapplicaties veilig op te leveren en te houden. Hiervoor is 4DMS een samenwerking met True-xs aangegaan. Deze organisatie heeft zich gespecialiseerd in cyber security. Zij doen dat op een no-nonsense manier die goed past bij 4DMS. True-xs zal voor ons de “waakhond” zijn die ons ondersteunt bij de informatiebeveiliging. Door continue het hostingplatform te scannen op vulnerabilities blijven we in controle over de mate van veiligheid.

Daarnaast zal 4DMS regulier worden geïnformeerd over trends en ontwikkelingen in security. Ook op het gebied van applicatieontwikkeling kan True-xs bijdragen aan de veiligheid, door deze te toetsen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om penetratie testen (pentesten) door de ‘hackers’ van True-xs uit te laten voeren. Het hiermee verkregen rapport geeft de security officer van onze klanten voldoende inzicht en vertrouwen in de veiligheid van de (marketing)applicaties die wij creëren.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.